Kikkers (groep 1,2)

Welkom bij de Kikkers. 

De Kikkers is een combinatiegroep van de groepen 1 en 2. 

Je veilig voelen, nieuwsgierig zijn en zelfvertrouwen hebben, dit zijn de basisvoorwaarden waar we in eerste instantie op inzetten als een kind bij de Kikkers komt. Kinderen goed voorbereiden op de toekomst in een veilige omgeving en zelfredzaamheid stimuleren is een van de belangrijkste pijlers in het onderwijs.  

We vinden afspraken en structuur belangrijk. De dagindeling geven we aan met dagritmekaarten. Zo weten de kinderen wat er komen gaat en wat we die dag gaan doen. 

Het is onze passie om alle kinderen op maat te bieden wat ze nodig hebben, zodat ze in een ontspannen sfeer optimaal kunnen ontwikkelen. Kijken naar de behoefte en de hulpvraag van ieder kind, ze helpen hun talenten te ontwikkelen. Ga maar op onderzoek uit en durf te doen! Kinderen moeten de kans krijgen om zelf na te denken. Kinderen kunnen vaak al heel jong leren om doelen te stellen en zo deels eigenaar worden van hun eigen leerproces.  

De sociale ontwikkeling en de emotionele ontwikkeling is een rode draad in het onderwijs van iedere dag, we doen dit volgens de Kanjerlessen en met de Kanjertaal. Lief voor jezelf en voor elkaar zijn en daarbij ook je grenzen aangeven. Zo zorgen we samen voor een fijne sfeer in de groep. 

 

Marjan Conradi

Leerkracht

Betty Wesselius

Leerkracht

Sabina Brandsma

Assistent